Welkom Op:

Slowakije / Vakantie


Op deze pagina vind u meer informatie omtrent de vakantie in Slowakije. Tevens hebben we hieronder enkele nuttige links omtrent de vakantie in Slowakije voor u verzameld.

- Uphill.nl Informatie omtrent Slowakije

Vakantie Slowakije

Het grote Slowakije heeft veel steden en elke stad heeft iets unieks. Neem de steden en plekken die u wilt zien en bezoeken in gedachte als u op vakantie gaat naar Slowakije. Een weloverwogen keuze zal u persoonlijk helpen om een mooie plek uit te zoeken en daar te verblijven.Als u een plek zoekt om in Slowakije u vakantie door te brengen, heeft u veel keus in verblijf mogelijkheden. De website Uphill.nl heeft een brede database aan keuzes tegen aantrekkelijke prijzen.

Belangrijke Informatie

Hier zijn een paar essentiële feiten die ervoor zorgen dat uw verblijf in Slowakije soepel verloopt. Lees de volgende informatie, zodat u volledig geïnformeerd bent.

Tijdzone: Slowakije maakt gebruik van Midden-Europese tijd (CET) samen met andere Midden-Europese landen (Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Polen en Italië. Officieel is het GMT +1 uur (Amsterdam), +6 uur EST (New York ) +9 Uur PST (Los Angeles)

Lokale telefoongesprekken

Land-code telefoon: +421

De openbare telefoons accepteren lokale munt, maar voor de meeste openbare telefoons heb je telefoon-kaarten nodig, die kunnen worden gekocht bij postkantoren, stations, warenhuizen, kiosken en hotels.

Terug naar boven

Valuta

De Slowaakse munteenheid is de Slovenska kroon (SKK), of de Slowaakse kroon. Elke kroon is verdeeld in 100 haliers. Munten zijn er in coupures van 50 haliers, en 1, 2, 5 en 10 SKK. Rekeningen zijn er in coupures van 20, 50, 100, 500, 1000 en 5000 SKK. Voor de huidige wisselkoers kunt u elke belangrijke krant controleren of maak gebruik van een online Valutacalculator.

Terug naar boven

Banken en geld wisselen

Wissel alleen geld bij gecertificeerde banken en wisselkantoren. Omwisselings kantoren zijn vaak te vinden in alle grote hotels, reisbureaus en de warenhuizen. Ze worden aangeduid als ZMENAREN (Exchange / Cambio / Wechsel). De meeste gangbare omwissel valuta kunnen worden omgewisseld in de Slowaakse kroon (SKK) bij deze omwisselings bureaus.

Terug naar boven

Creditcards

Eurocard / Mastercard en Visa worden geaccepteerd bij banken, restaurants en winkels door het hele land. Diners Club en American Express acceptatie groeit ook. Als er betaalkaarten worden geaccepteerd word dat meestal aangeduid bij de ingang.

Terug naar boven

De banken en wisselkantoren zullen ook contant geld omwisselen, en er is geen grens aan de hoeveelheid buitenlandse valuta die ingevoerd mogen worden in Slowakije. Vermijd het omwisselen van geld van particulieren op de straat. Exporteren van de Slowaakse munt wordt vaak gedaan, informeer bij het douanekantoor als u van plan bent om Slowaakse kronen met u mee te nemen.

Reizigers' cheques zijn over het algemeen niet geaccepteerd in winkels, kleine hotels of restaurants, hoewel eurocheques op sommige locaties worden aangenomen. De banken en wisselkantoren wisselen Reizigers' cheques voor een vergoeding. Een handige manier om toegang te krijgen tot cash buiten kantooruren is het gebruik van een automatische machine (ATM), meestal aangeduid als BANKOMAT (bank machine). De meeste Slowaakse geldautomaten behoren tot een van de grote internationale bank-systemen zoals Mastercard, Visa, Plus, Maestro of Cirrus.

De winkels

De meeste vesitgingen zijn open van 9 uur tot 6 uur, maar sommige kleinere nemen lunchpauzes. Veel banken sluiten om 4:00 uur. Op zaterdag zijn de meeste winkels dicht door de middag, en enkele zijn open op zondag. Toch zijn er een aantal 24-uurs gemak winkels, meestal gelegen bij benzinestations. De meeste grote winkelcentra zijn open tot 's avonds en dat zeven dagen per week.

Terug naar boven

Spanning & Adapters

220 V / 50 Hz, Slowakije gebruikt standaard de continentale Europese "europlug", met 2 ronde pinnen, stopcontact en steek de stekker systeem ook gevonden in Duitsland, Frankrijk, enz.

Engels-talige publicaties:
The Slovak Spectator weekblad

De Unie van vertalers en tolken:
Laurinska 2, 815 08 Bratislava, Slowakije, telefoon (421-7) 533-4374 of 533-2817.

Terug naar boven

Noodgevallen telefoonnummers:

Gemengd reddingsdiensten: 112 Politie: 158 Ambulance: 155 Bij brand: 150 Voor nadere informatie: 1181

De bovenstaande cijfers zijn geldig overal in de Slowaakse Republiek

Terug naar boven

Visa benodigheden

Visas zijn niet nodig voor de meeste Europese en Amerikaanse burgers. De Canadese, Britse en de Ierse nationaliteit kunnen tot 180 dagen blijven zonder visa en Amerikaanse burgers kunnen blijven tot 30 dagen. Reken er niet op uw Slowaakse visa aan de grens te krijgen.

Terug naar boven

Vakantie Kalender:

1 januari Nieuwjaarsdag
6 januari de drie Wijzen
Maart / april Pasen
1 Mei, mei dag
5 juli Inleiding van het Christendom
29 augustus Slowaakse Nationale Opstand van 1944
1 september Grondwet dag
15 september Sint-Maria's Dag
1 november Allerheiligen
24 december, 25, 26 Kerstmis - vakantie

Terug naar boven